Siófok Balatonszabadi szabadstrand

A Siófok Balatonszabadi szabadstrand a város egyik legkisebb, ám talán leghangulatosabb fürdőzőhelye. A könnyű megközelíthetősége miatt (akár tömegközlekedéssel is) a helyiek és az ide utazók egyik nagy kedvence. A strand az egész szezonban ingyenes, de ennek ellenére a legtöbb kényelmi szolgáltatás elérhető.

A Siófok Balatonszabadi szabadstrandról

A Siófok Balatonszabadi szabadstrandnak a partszakasza mindössze 90 méter hosszú és a szélessége is 15-30 méter között változik. Ezt kiegészítésül kerül megépítésre minden évben a Balatonba hosszan benyúló stég, ami rendszerint tömve van a napozni és pihenni vágyókkal. A part talaja épített beton, míg a vízben homokon lépkedhetünk. A lassan mélyülő víz ideális a kisgyermekes családoknak vagy a labdázni, és a vízben sportolni vágyó vendégeknek.

A Siófok Balatonszabadi szabadstrandot viszont csak azoknak ajánljuk, akiket nem zavar a közeli út és az azzal járó zaj vagy nem kell félniük attól, hogy a gyerekek egy óvatlan pillanatban kiszaladhatnak az útra.

A szabadstrandon 3 öltözőhenger, becsületkasszás WC és egy büfé is található. A kevés árnyék miatt mindenképp ajánljuk a saját napernyő vagy strandsátor használatát. A strandon időszakosan fizetős szolgáltatások is elérhetőek.

Megközelíthetőség

8600 Siófok, Baross Gábor u. 54.

  • Megközelítés tömegközlekedéssel: legközelebbi vasútállomás: 50 méter ; legközelebbi buszmegálló: 20 méter
  • Autóval Siófok központjából a 71-es útról letérve a Vasút utca végén található a strand. A parkolás a környező utcákban INGYENES!
  • Kerékpárral: A balatoni kerékpárút közvetlenül a Siófok Balatonszabadi szabadstrand mellett halad el, így az nagyon könnyen megközelíthető.

A strand távolsága az Arany Apartmantól: 3200 méter


Siófok Balatonszabadi szabadstrand nyitvatartás és belépő árak

A szabadstrandon található kényelmi szolgáltatások nyitvatartása: 7:30-18:30

A belépés INGYENES!

Kabin: 900 Ft/nap

Szekrény: 600 Ft/nap

Szolgáltatások

  • büfé és étterem

Képek forrása: strand.hu, balatontipp.hu