Siófok látnivalói

Siófok nem csak a strandolásról és a Balatonpartról szól. Számos érdekes és történelmi látnivaló van a városban, amik felfedezése nélkül nem érdemes hazamenni. Összeszedtük neked a város legszebb és általunk kihagyhatatlannak gondolt látnivalóit minden információval együtt. 

Siófoki látnivalók gyerekeknek? Látnivalók fiataloknak, családoknak vagy nyugdíjasoknak? Ez a város mindenkinek tartogat meglepetéseket, amik csak felfedezésre várnak! Ha a látnivalók nyitvatartására, áraira vagy az elhelyezkedésére vagy kíváncsi, kattints a kiszemelt nevezetességre!

Éppen a következő vakációdat tervezed? Szállásra is szükséged van?
Nézd meg az olcsó apartmanokat az Aranyparton!

 

Siófok Víztorony

Siófok Víztorony

A Siófoki Víztorony már több, mint 100 éve az egyik legmeghatározóbb építménye a Balaton fővárosának. Az 1912-ben épült, 45 méter magas víztoronyban mára már kávézó, bár és élményközpont is található. Az építmény egyik különlegessége, hogy teljes (360 fokos) panoráma tárul elénk a felső szinten, ahonnan az egész várost és a Balatont is beláthatjuk.

Ásványmúzeum Siófok

Ásványmúzeum Siófok

Az Ásványmúzeum Siófok egyik leglátogatottabb múzeuma, nem véletlenül. Az 1986 óta látogatható múzeum kiállítótáraiban kb. 3000 - minden évben gyarapodó - ásványt csodálhatnak meg az érdeklődők. A Kövecses-Varga Lajos gyűjtemény a legnagyobb magán ásványgyűjtemény egész Közép-Európában, amely 2016 óta fokozottan védett magyar nemzeti kincs.

Siófok strandok

Siófok strandok

Ebben a cikkben összeszedtük Siófok összes strandját, hogy többé már ne kelljen keresgélned. Amennyiben a strandok nyitvatartására, áraira vagy pontos lokációjára vagy kíváncsi, kattints a strand nevére!

Bebo Aquapark Siófok

Bebo Aquapark Siófok

A Bebo Aquapark a Balaton legnagyobb Wibit víziparkja, amely az Aranypart kellős közepén várja az élményre és mókázásra vágyó vendégeit. Az aquapark rossz időben is nyitva tart, így akár egy tökéletes esőnapi program is lehet belőle a gyerekeknek. Majom ketrec, trambulin, mászófal és még sok más várja a kicsiket és nagyokat a Bebo Aquapark-ban.

Siófok Aranypart szabadstrand

Siófok Aranypart szabadstrand

Siófok legnagyobb ingyenes strandja, az Aranypart az egyik legkedveltebb és legtöbbet látogatott partszakasz Siófokon. A vízpartot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes József sétányról. Ezeknél a „bejáratoknál” általában büfék, ingyenes mosdók, kölcsönzők és strandholmi árusok is találhatók.

Siófok Ezüstpart

Siófok Ezüstpart

A Siófoki Ezüstpart a város második legnagyobb szabadstrandja. A majdnem 3 kilométer hosszú partszakasz az utóbbi években komoly fejlesztéseken esett át. Szállodák, apartmanok épültek körülötte és rendbe tették a partszakaszt is. Az Ezüstpart egy igazi klasszikus hellyé változott, hűséges vendégkörrel és kiváló hangulattal.

Siófok Nagystrand

Siófok Nagystrand

A Siófoki Nagystrand nem csak Siófok, de az egész Balaton leglátogatottabb strandja is. Tökéletes választás családoknak, idősebbeknek és fiataloknak is, főleg a Plázs szórakozóhely miatt. A kiváló vízminőség, a város közelsége és a hangulat tette azzá a Nagystrandot, ami. Széleskörű szolgáltatások és modern partszakasz vár a Nagystrandon!

Siófok Újhelyi strand

Siófok Újhelyi strand

A Siófok Újhelyi strand korábban fizetős fürdőzőhelyként működött. Mára már ingyenesen látogatható, hiába utal ennek ellenkezőjére a kapu és a kerítés. Siófok egyik legárnyékosabb és legnyugodtabb strandja ideális a kisgyermekes családoknak és a pihenni vágyó vendégeknek. A strand közel esik a belvároshoz, így nem kell sokat utazni.

Gamászai strand

Gamászai strand

A Gamászai strand Siófok legkeletibb vízpartja, ugyanis Balatonvilágos és Siófok közigazgatási határán helyezkedik el. Siófok legkisebb strandja a helyi és ide érkező családok kedvenc törzshelye lett az elmúlt években. A strandon büfé, nagy játszótér, bérelhető napágyak és nyugodt környezet vár mindenkit.

Siófok Sóstói strand

Siófok Sóstói strand

A Siófok Sóstói strand a város keleti oldalán található. Siófok második legnagyobb fizetős strandja egy feltöltött félszigeten lett kialakítva. A strand néhány éve megújult és immáron röplabda-, lábtengó pálya, óriáscsúszda, játszótér, homokozó, mini gokartpálya, légvár és egy ping-pong asztal is várja az aktívan pihenni vágyó vendégeket.

Siófok Balatonszabadi szabadstrand

Siófok Balatonszabadi szabadstrand

A Siófok Balatonszabadi szabadstrand a város egyik legkisebb, ám talán leghangulatosabb fürdőzőhelye. A könnyű megközelíthetősége miatt (akár tömegközlekedéssel is) a helyiek és az ide utazók egyik nagy kedvence. A strand az egész szezonban ingyenes, de ennek ellenére a legtöbb kényelmi szolgáltatás elérhető.

Galerius Élményfürdő Siófok

Galerius Élményfürdő Siófok

Siófok és a Balaton egyik legnagyobb fedett fürdője, a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ egész évben várja a fürdőzni vágyókat. Nyáron tökéletes program rossz idő esetén, illetve elő-/utószezonban és a téli szezonban pedig kiváló kikapcsolódási lehetőség a Balaton partján. A fürdő 9 medencével és 2 csúszdával várja a fürdőzni vágyókat.