Siófok Ezüstpart

A Siófoki Ezüstpart a város második legnagyobb szabadstrandja. A majdnem 3 kilométer hosszú partszakasz az utóbbi években komoly fejlesztéseken esett át. Szállodák, apartmanok épültek körülötte és rendbe tették a partszakaszt is. Az Ezüstpart egy igazi klasszikus hellyé változott, hűséges vendégkörrel és kiváló hangulattal.

A Siófok Ezüstpartról

A Siófok Ezüstpart majdnem 3 kilométer hosszú, amit csak egy-egy helyen szakít meg zárt terület. A javarészt árnyékos partszakasz állandó vendégkörrel rendelkezik és évről-évre egyre többen vannak. A partszakasz mentén gondozott zöldterületek, parti sétányok, sportolási lehetőséget kínáló kölcsönző helyek, valamint igényesen kialakított büfék, éttermek találhatók.

Az elmúlt években épült szállodák és apartmanok minden bizonnyal jót tettek az Ezüstpartnak. A korábban kissé elhanyagolt partszakasz mára már felnőtt a „nagytestvéréhez”, az Aranyparthoz, amennyiben a rendezettséget, a szolgáltatásokat és a hangulatot vesszük alapul.

A Deák Ferenc sétánynál kezdődve, egészen majdnem Zamárdiig tart a strand. A jól elkülöníthető „részeknek” különböző vendégköre és hangulata van. Javarészt a helyi magánszállások és szállodák vendégei járnak az Ezüstpartra, de rengeteg ideutazó is van. A sekély víz kedvez a kisgyermekes családoknak, de egy kicsit beljebb kerülve már jókat lehet úszni is.

A fűvel borított partszakaszon számtalan étterem, büfé, WC, zuhanyzó, játszótér található, illetve egy medencét is szabadon használhatnak az ide érkező vendégek. A sportolóknak is kifejezetten ajánlott partszakaszról beszélünk, ugyanis strandfocipálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya, kültéri konditerem és számos egyéb sportolási lehetőség is rendelkezésre áll.

Megközelíthetőség

8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány és Deák Ferenc sétány

  • Megközelítés tömegközlekedéssel: vonattal a Balatonszéplak-felső állomást ajánljuk, míg busszal érkezőknek a Fokihegyi iskola vagy a Balatonszéplak-felső (vasút) megállót.
  • Autóval a főútról letérve a Deák Ferenc sétányon, illetve a Liszt Ferenc sétányon lehet parkolni, ingyenesen. A strand közvetlenül mellette fekszik.
  • Kerékpárral: A balatoni kerékpárút közvetlenül a Siófok Ezüstpart mellett halad el, így az nagyon könnyen megközelíthető.

A strand távolsága az Arany Apartmantól: 5000 méter


Siófok Ezüstpart nyitvatartás és belépő árak

A szolgáltató egységek nyitvatartása: 7:30 – 18:30

A belépés INGYENES!

Szolgáltatások

  • vízibicikli
  • kajak
  • játszótér
  • büfék és éttermek
  • öltöző
  • WC
  • sportolási lehetőségek (számos sportnem)

Képek forrása: csodalatosbalaton.hu, strand.hu